Alex U20 2016După succesul de la Campionatul Balcanic, unde a câştigat aurul în proba de triplusalt, atleta Alexandra Mihai a participat în perioada 19-24.07.2016 la Campionatul Mondial de juniori U20, desfăşurat în Polonia, la Bydgoszcz.
Sportiva legitimată la Clubul Sportiv Şcolar Călăraşi a avut şi aici o prestaţie foarte bună, calificându-se în finala probei, unde s-a clasat pe locul VII, cu o performanţă de 13.21 m la mai puţin de 30 cm de podiumul Mondialelor.
Prof. Marius Tătaru, antrenorul sportivei ne-a declarat: "Rezultatul Alexandrei este unul extraordinar, calificarea la Campionatul Mondial, în primul rând, dar şi accederea ei în finala probei de triplusalt, este cea mai bună performanţa obţinută vreodată de un atlet călărăşean. Cu puţină şansă ea ar fi putut ocupa la acest Campionat Mondial chiar locul 3-4, pentru că primele două din cele trei sărituri ale sale au măsurat peste 13.40, dar au depăşit foarte puţin pragul de bătaie. Din cei 13 atleţi care au reprezentat România la acest concurs, Alexandra a avut cel de-al patrulea rezultat ca valoare, performanta ei fiind apreciată de către Federaţia Romană de Atletism ca fiind una foarte bună".
România a obţinut la cea de a 16-a ediţie a Campionatelor Mondiale de juniori U20 două medalii (argint şi bronz) şi alte două calificări în finale, clasându-se pe locul 26 în clasamentul pe medalii şi 25 în clasamentul pe puncte, intr-o competiţie în care au luat startul atleţi din 160 de ţări.


Anunț selecție sportivi

afis CSS 2017 small2