Stefan CB U20 2020Săritorul nostru de triplusalt, Lică-Mihai Ștefan continuă să confirme valoarea bună pe care o are în ultima perioadă.

După ce a dominat sezonul competițional de sală la categoria U20 în acest an, el a fost selecționat de Federația Română de Atletism să facă parte din Lotul național al României care a participat la Campionatul Balcanic indoor U20 ce a avul loc la Istanbul, Turcia, în 9 februarie 2020.

Gazduit în cocheta sală de atletism Ataköy Athletics Arena Istanbul, unde au avut loc și Campionatele Mondiale de seniori în  anul 2012, campionatul a reunit la start atleți din 18 țări.

Deși mai mic cu un an decât adversarii săi, sportivul de la Clubul Sportiv Școlar Călărași a avut o prestație bună, aproape de valoarea sa, el reușind o performanță de 14.15 m, la doar 17 cm de recordul său personal. Cu doar trei sărituri Ștefan s-a situat pe locul 10 în clasamentul final, dar este optimist și speră ca în 2021, la următoarea ediție a Campionatelor Balcanice să se apropie de un loc pe podium. Alte competiții internaționale la care Ștefan poate reprezenta România în 2020 sunt Meciul patrulater din Cipru în luna mai și Campionatul Balcanic U20 în aer liber, tot la Istanbul, Turcia, în luna iulie.

Până atunci urmează finala Campionatului Național de sală U20, ce va avea loc la București în 21-22 februarie, unde sportivul nostru are ca obiectiv câștigarea titlului de campion național U20 la triplusalt și o clasare în primii 5 în proba de lungime.